miercuri, 8 iunie 2016

Circuit Guatemala & Honduras 2016

Pentru concediul de anul trecut mi-am dorit o destinatie cu adevarat exotica, si cand zic exotic nu ma refer la Dubai, unde nu ai nimic de vazut pe langa lux si cateva moschei, asa ca dupa lungi momente de gandire am decis sa aleg pachetul oferit de o agentie de turism, in Honduras, Mexic, Guatemala si Belize, de 16 nopti, in special datorita pretului, putin peste 2.000 de euro. Mi-am zis ca aceasta suma merita pentru ca include tururi in toate aceste 4 tari exotice, care nu sunt foarte populare in randul romanilor, asa ca am asteptat cu nerabdare, timp in care m-am informat foarte bine de pe internet.
Am avut cazare de 4 stele in fiecare tara, am stat la cateva hoteluri, iar profesionalismul s-a putut observa pentru ca fiecare om parea ca isi face treaba asa cum trebuie. Dintre toate tarile, cel mai mult mi-a placut in Honduras, nu stiu de ce, dar acolo m-am simtit cel mai bine. Am prins si o vreme magnifica, nu a plouat deloc, iar temperatura era ideala dupa lasarea serii, cand briza marii se putea simti atunci cand stateai la o terasa. Am vizitat si capitala din Honduras, Tegucigalpa, un oras mai mic decat Bucurestiul, unde ai cateva locuri interesante de vazut. Dat fiind faptul ca limba oficiala este spanionala, iar istoria tarii nu depaseste 500 de ani, fiecare obiectiv turistic era descris in spaniola, limba care este mult mai asemanatoare cu romana si mai usor de inteles, fata de engleza.

Am vizitat si cele doua monumente incluse in patrimoniul Unesco, ruinele mayase din Copan si rezervatia naturala Rio Platano, fiind doua locuri pline de turisti, probabil ca cele mai vizitate din intreaga tara. Pot spune ca m-am simtit foarte bine in toate tarile din cadrul circuitului in care m-am inscris si fara indoiala ca as reveni intr-un sejur doar in Honduras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu