vineri, 2 august 2013

Cota de piata a zborurilor low cost

In zilele noastre companiile low cost par sa fi preluat cea mai mare parte a zborurilor pentru rute apropiate, zboruri pe acelasi continent sau zboruri catre aeroporturi secundare ale ondulunor orase importante (vedeti de exemplu zboruriloe wizz pe ruta bucuresti - paris). Este foarte interesant modelul de business al acestor companii, care practic au renuntat la vanzarea de bilete de avion prin intermediul GDS-urilor si incearca intr-un mod aproape disperat sa vanda prin intermediul propriilor site-uri web.

Modelul este unul de succes, insa numai aparent - si asta mai ales pe fondul investitiilor masive facute de companii/agentii de turism vanzatoare de bilete de avion in zona online. Pe langa gigantii Vola sau Paravion avem multe alte companii ce vand bilete de avion online si dezvolta solutii competitive de booking online - vedeti de exemplu TravelDesk din Romania, sau pe gigantii de la Tripsta.

joi, 1 august 2013

Marketingul in mediaSocial media marketing se refera la procesul de obtinere a traficului sau  atentie prin intermediul site-uri de social media. Social media  poate oferi radical diferite actiuni sociale. De exemplu, Twitter este un site de social conceput pentru a permite oamenilor sa impartaseasca mesaje scurte sau actualizari cu altii. Facebook, in contrast este un site  de social networking, care permite pentru actualizari de partajare, fotografii, evenimente aderarea si o varietate de alte activitati. Social media de multe ori se incarca in descoperirea de continut nou, cum ar fi stiri, si descoperire, care este o activitate de cautare pentru oameni. Mass-media ajuta, de asemenea, la construirea de link-uri cu ajutorul SEO. Multi oameni efectuaza, cautari pe site-uri de social media pentru a gasi continut social media. Social Media Marketing este o  parte, care este dedicata pentru sfaturi practice si tactici despre marketing social media. Social Media Marketing ofera o colectie pentru toate povestile scrise pe tema de social media. In plus fata de acoperirea de marketing social media în general are, domenii în mod special despre anumite importante site-uri de social media si site-uri de căutare sociale: Delicious, Facebook, Foursquare, Google+, Twitter, YouTube, Motoare de cautare sociale